Pemain kulit hitam di kambing hitamkan di kelab Loas

/
0 Comments
null

Pemain Afrika tidak di bayar, main secara paksa

Aku pun terkejut gak bila baca BBC tadi. Mula-mula aku ingatkan player kulit hitam macam dekat Liga Malaysia yang kena jual tanpa bayaran gaji. Rupa-rupanya dekat Laos.

IDSEA Champasak United ni telah di laporkan mengambil pemain kulit hitam dan mengkambing hitamkan diorang ni. Masalah utamanya ialah pemain ini bawah umur untuk bermain dalam first team dan tak dapat gaji.

Kalau tengok gambar dekat atas tu, 95% tinted bhai. Kalau tengok bawah ni pulak, 3 orang je yang tinted (jersi biru).



BBC telah menemuramah pemain kelab jilake ni, Kesselly Kamara yang baru berumur 14 tahun. Kalau ikut FIFA, umur 18 tahun baru boleh bermain dekat kelab luar.

Menurut Kamara lagi, dia di paksa tanda tangan kontrak selama 6 tahun dengan gaji USD200, tapi haram tak bayar. Da la gaji tak bayar, tempat tidur diorang semua, dalam stadium je. Takde tempat penginapan yang proper.

null

null

null

null



You may also like

No comments:

LightBlog