Pemain kulit hitam di kambing hitamkan di kelab Loas

Pemain Afrika tidak di bayar, main secara paksa Aku pun terkejut gak bila baca BBC tadi. Mula-mula aku ingatkan player kulit hitam ma...

null

Pemain Afrika tidak di bayar, main secara paksa

Aku pun terkejut gak bila baca BBC tadi. Mula-mula aku ingatkan player kulit hitam macam dekat Liga Malaysia yang kena jual tanpa bayaran gaji. Rupa-rupanya dekat Laos.

IDSEA Champasak United ni telah di laporkan mengambil pemain kulit hitam dan mengkambing hitamkan diorang ni. Masalah utamanya ialah pemain ini bawah umur untuk bermain dalam first team dan tak dapat gaji.

Kalau tengok gambar dekat atas tu, 95% tinted bhai. Kalau tengok bawah ni pulak, 3 orang je yang tinted (jersi biru).



BBC telah menemuramah pemain kelab jilake ni, Kesselly Kamara yang baru berumur 14 tahun. Kalau ikut FIFA, umur 18 tahun baru boleh bermain dekat kelab luar.

Menurut Kamara lagi, dia di paksa tanda tangan kontrak selama 6 tahun dengan gaji USD200, tapi haram tak bayar. Da la gaji tak bayar, tempat tidur diorang semua, dalam stadium je. Takde tempat penginapan yang proper.

null

null

null

null

COMMENTS

Name

Arbaie,5,Badminton,11,Basikal,1,Berita Merapu,67,Bola Sepak,1,Bundesliga,4,championleague,87,EPL,426,EPLfantasy,14,euro,1,EURO2016,4,FAM,26,harimaumalaya,95,Hoki,5,Iklan,2,info,65,jersi,3,Kedah,2,La Liga,6,Lain,165,Liga Super,9,Liga Super Malaysia,2,Liga super Malaysia 2015,1,Liga super Malaysia 2015 | Pahang | JDT,1,ligasuper,221,Malaysia,210,MotoGP,2,otherleague,194,pialamalaysia,17,ragbi,1,Santai,363,Selangor,1,Seman,20,Serie A,1,StyloAktiviti,3,styoshop,1,Transfer News,104,Trip to London,6,ultras Malaya | Bola Sepak,1,WCQ,2,World Cup 2014,182,
ltr
item
Stylo Sport: Pemain kulit hitam di kambing hitamkan di kelab Loas
Pemain kulit hitam di kambing hitamkan di kelab Loas
http://ichef-1.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/102F9/production/_84379266_20150223_155826.jpg
Stylo Sport
http://stylosport.blogspot.com/2015/07/pemain-kulit-hitam-di-kambing-hitamkan.html
http://stylosport.blogspot.com/
http://stylosport.blogspot.com/
http://stylosport.blogspot.com/2015/07/pemain-kulit-hitam-di-kambing-hitamkan.html
true
176535665452988984
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy